Ny Teknik och IT presenteras här

Apple släpper verktyg för skolor och företag

I USA använder redan flera hundratals skolor iPad i utbildningen. Den senaste tiden har även skolor i Sverige fått upp ögonen för Apples iPad. Norra Real i Stockholm fick nyligen 120 st iPads som en del av Stockholms stad testprojekt.

 

Tjänster som iMessage, iTunes U och iBooks låter elever och lärare kommunicera på olika plan. Dock kräver tjänsterna att alla enheter har information för att kunna kommunicera med varandra. Tidigare har detta varit väldigt jobbig då inställningarna behövs göras med en enhet i taget. Detta är inget problem längre!

 

Apple har lanserat ett gratisverktyg för företag, skolor och organisationen som valt att använda sig av iPhone, iPad och iPod Touch i verksamheten. Apple Configurator kan användas för att ställa in upp till 30 enheter på samma gång.

Apple presenterar iPad3 7 mars 2012...

Det blev en Retina superskärm med också bättre kamera och samma utgångspris som iPad 2  499 dollar alltså ca: 3 500 SEK. Börjar förmodligen att säljas i Sverige slutet av mars 2012.


Jag är supernöjd med min iPad inköpt för 2 år sedan och fungerar klockrent alltid och det uppskattar jag mycket då den har bra totalkvalitet.

 

Första kommersiella fungerande Flygbilen 

Transition Roadable Aircraft 2012.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Företaget Terrafugia grundades 2006 och ligger bakom världens första fungerande Flyg-Bil uppfunnen i USA med namnet Transition Roadable Aircraft. Ta flyget till jobbet och undvik köer och trängsel ger en ny möjlighet till personaliserat flyg och bil användning i en och samma produkt. 


Fakta: Transition Roadable Aircraft.

Motor: 100 HK

Bränsle: 95 oktan blyfri (mer miljövänlig är flygbränsle)

Bredd: Med utfällda vingar 8 meter.

Längd: 6 meter.

Höjd: 2 meter

Vikt: 650 kg.

Säte: 2 personer.

Hastighet: 185 km/tim i luften och 120 km/tim på väg.

Ska bli fullt godkänd med GPS, krockzoner, airbag och säkerhetsbur av Kevlar (DuPont trademark).

Certifikat: (Sportflygare) certifikat i USA 20 tim samt ett praktiskt examensprov och bilkörkort.


Första leverans beräknas 2012 och priset idag är 

ca 279 000 dollar, omräknat blir det 2 miljoner SEK. Ska bli spännande att följa var detta projekt och produkt tar vägen i framtiden.

Text: Kenth Olsson 2011-12-23

Källa:  www.terrafugia.com

REDAKTÖR: Kenth Olsson

Bild. TERRAFUGIA